Schade melden

Voordat u een schade meldt aan uw verzekeraar dient u eerst ervoor te zorgen dat u een schadeformulier heeft ingevuld. Dit doet u samen met uw tegenpartij, indien de tegenpartij uiteraard ook een persoon is. Als u tegen een paaltje of iets dergelijks heeft aangereden heeft u geen tegenpartij en vult u dus gewoon zelf het schadeformulier in.

Opsturen schadeformulier

Als het schadeformulier helemaal is ingevuld stuurt u deze op naar uw verzekeraar. Zij zullen vervolgen contact met u opnemen voor het maken van een afspraak om de schade te komen taxeren. Op basis van de taxatie kan uiteindelijk ook worden bepaald hoeveel er door de verzekeraar moet worden uitgekeerd.

Wat als u niet meer verder kunt rijden na schade?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u na een ongeval niet meer verder kunt rijden, omdat uw auto zo’n slechte staat is dat hier niet meer in kan worden gereden. Als dat het geval is kunt u direct contact opnemen met uw verzekeraar door hen te bellen met het nummer dat staat aangegeven op uw groene kaart. Uw verzekeraar kan u vervolgens bijstaan in het wegslepen van uw voertuig. Deze zal dan vervolgens naar een garage worden gebracht om eventueel te repareren. De verzekeraar zal de kosten die hiervoor gemaakt worden voor haar rekening nemen.

Previous post:

Next post: