Omniumverzekering

Een omniumverzekering is een uitgebreide autoverzekering. Als u alleen zou kiezen voor een BA autoverzekering weet u dat slechts aansprakelijkheid is gedekt en u dus bij een schade waarbij u aansprakelijk bent geen vergoeding zult krijgen voor schade die is opgedaan aan het eigen voertuig. Door uw autoverzekering uit te breiden zorgt u ervoor dat deze schade (deels) wordt vergoed.

Dekking omniumverzekering

De omniumverzekering voorziet in een zeer uitgebreide dekking. In feite kunt u tegen alle schades verzekerd zijn aan uw eigen voertuig. De belangrijkste waarvoor men doorgaans een omniumverzekering afsluiten is omwille de schade aan het eigen voertuig. Bij een gewone BA autoverzekering zult u deze zelf moeten betalen. Zoals u misschien weet loopt dit vaak flink op en dus kan het voordeliger zijn om ervoor te zorgen dat ook deze schade is gedekt. Naast de eigen schade zijn ook schade door andere invloeden verzekerd, zoals brand, vandalisme, ruitbreuk en ook diefstal. Het is een zeer uitgebreide dekking en alhoewel u daar natuurlijk ook wel de premie naar betaalt is het toch lekker dat u weet dat schade vrijwel altijd wordt vergoed door uw verzekeraar.

Autoverzekering berekenen voor omniumverzekering

Nu u weet dat de omniumverzekering erg uitgebreid is weet u ook of het de moeite waard is om deze voor uw voertuig af te sluiten. Indien uw voertuig maar weinig meer waard is heeft een omniumverzekering het minst zin. Hoe nieuwer uw auto is, hoe meer het nuttig is om een omniumverzekering af te sluiten. Uiteraard bent u hier zelf baas van, dus wilt u uw autoverzekering berekenen op basis van een omniumverzekering terwijl uw auto weinig waard is, dan kan dat uiteraard ook gewoon. Of het echter rendabel is is een tweede.

Next post: