Hoogte premie

De hoogte van de premie zal voor iedereen weer anders zijn. Natuurlijk zullen de meeste mensen voornamelijk bezig zijn met het vergelijken van de premie, maar er zijn ook andere zaken die belangrijk zijn bij een verzekeraar. De meest belangrijke is waarschijnlijk de dienstverlening. Alhoewel u natuurlijk van tevoren niet kunt zeggen of een verzekeraar goed is of slecht kunt u wellicht al eens op internet kijken of er ergens beoordelingen staan over de verzekeraar waar u overweegt uw autoverzekering af te sluiten.

Premie na schade

Elke verzekeraar heeft ook weer andere regelingen waar het gaat om de premie nadat u schade heeft gemaakt. Sommige verzekeraars kunnen namelijk uw premie verhogen bij wijze van ‘straf’ omdat u dus een schade heeft gemaakt die uw verzekeraar heeft moeten vergoeden. De ene verzekeraar gaat hier luchtiger mee om dan de andere en dit is daarom een puntje wat het uitzoeken wel even waard is.

Schadevrij rijden

Schadevrij rijden wordt al sinds jaar en dag beloond. Dat is gunstig, want dit geeft u een extra motivatie om te proberen geen brokken te maken. Geen brokken maken betekent namelijk dat er een vermindering op uw premie zal plaatsvinden waardoor u minder hoeft te betalen voor nog altijd dezelfde verzekering. Andersom kan het maken van veel schades leiden tot een vermeerdering van de premie. Houd daar dus goed rekening mee. En als u al veel schadevrije jaren heeft, let dan eens op welke verzekeraar u hiervoor de meeste korting kan bieden. U kunt uw schadevrije jaren al aangeven bij het berekenen van uw autoverzekering.

Previous post:

Next post: