Diefstal

Zoals u heeft kunnen lezen in het artikel over de omniumverzekering zal deze autoverzekering u dekking bieden tegen diefstal van uw voertuig. Het afsluiten van een omniumverzekering is dus erg handig. Zeker als we daarbij nemen dat deze ook dekking biedt tegen brand en tegen schade die wordt veroorzaakt door vandalisme.

Diefstal en BA autoverzekering

De dekking van diefstal van uw voertuig bij de BA autoverzekering is er niet. Zoals u wellicht al weet is de BA autoverzekering er alleen om te dekken tegen aansprakelijkheid. Dit houdt dus in dat als u schade maakt en u daar ook voor aansprakelijk bent uw verzekeraar zal vergoeden aan de tegenpartij. Dit is ook een verplichte verzekering. Rijd u dus rond zonder deze verzekering en veroorzaakt u een schade, dan bent u ten eerste strafbaar en ten tweede moet u dus ook de schade aan de tegenpartij uit eigen zak vergoeden. Dit wilt u niet, want zeker bij lichamelijk letsel kunnen de bedrag echt buiten proporties zijn.

Diefstal en beperkte omniumverzekering

Als het u specifiek gaat om dekking tegen diefstal bij uw autoverzekering is het niet nodig om voor een omniumverzekering te kiezen, want dan kunt u het prima af met de beperkte omniumverzekering. Deze biedt nog altijd dekking tegen brand, diefstal en vandalisme, maar is in premie een stuk goedkoper dan de omniumverzekering. Om het exacte verschil te kunnen waarnemen zult u dit bij het autoverzekering berekenen eens moeten bekijken. De grootte van het verschil is namelijk afhankelijk van het voertuig dat u verzekeren wilt.

Previous post:

Next post: