Beperkte omniumverzekering

De beperkt omniumverzekering is een gemiddelde autoverzekering. Met gemiddeld bedoelen we dat deze meer dekking biedt dan de verplicht gesteld BA verzekering, maar weer minder dekking biedt dan de omniumverzekering. De naam zegt het al, want de beperkte omniumverzekering is dus wat dat betreft beperkt.

Verschil beperkte omniumverzekering en omniumverzekering

Het grote verschil tussen beiden verzekeringen zit hem in het feit dat de schade aan het eigen voertuig bij een schade niet wordt vergoed. Hiermee bedoelen we uiteraard een schade waarbij u zelf aansprakelijk bent. Als u hier wel tegen gedekt wilt zijn moet u dus kiezen voor de omniumverzekering, want deze biedt die dekking wel.

Wat dekt de beperkte omniumverzekering wel?

Als u bij het berekenen van uw autoverzekering de juiste keuze voor de dekking wilt kunnen maken moet u vanzelfsprekend wel weten wat de beperkte omniumverzekering meer dekt in verhouding tot de BA verzekering. Wat deze minder dekt in verhouding tot de omniumverzekering heeft u hierboven kunnen lezen. Schades die wel onder de dekking vallen van de beperkte omniumverzekering zijn de schades die veroorzaakt worden door brand, ruitbreuk, diefstal, aanrijding met dieren en ook oorzaken die door de natuur worden veroorzaakt, zoals hagel en storm.

Previous post:

Next post: